סלמון מאודה ביין על מצע תפוחים, רימונים ושקד
מאת : ד"ר רני פולק
תמיד מוצלח להגיש דג סלומון כמנה עיקרית בארוחת ראש השנה, הפעם עיטרנו אותו בסממני החג, תפוח ורימון.
חומרים עבור 8 סועדים.
עבור הדג
- 1 ק"ג פילה סלמון טרי.
- 2 כוסות יין לבן יבש.
- 1 כוס מים.
- 2 עלי דפנה.
עבור המצע
- 4 תפוחי גרנד.
- 2 כפות רכז רימונים.
- מעט מים.
- כוס שקדים פרוסים מגולוונים.
אופן ההכנה
דג
- חותכים את הדג לשמונה פרוסות שוות.
- יוצקים לסיר את היין והמים ומסדרים מעליו את המאדה.
- מאדים במשך כ 15 דקות או עד שהדג מוכן.
- יוצקים את הרוטב מעל ומגישים.
מצע
- חיתכו את תפוח העץ לקוביות
- טגנו אותם במחבת עם רכז רימונים ומעט מים עד לריכוך.
- קלו את השקדים
- הגישו את הדג על מצע התפוחים ופזרו את השקדים מעל
שנה טובה ומתוקה לכולנו.
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם מהווים המלצה כלשהי.